Academy Secondary

Skip to main content
Mobile Menu

Bell Schedules

A+ Academy Secondary School Schedule 2019-2020 (grades 7-12) This is the regular bell schedule for classes for students in grades 7-12.
Description / Period Start Time End Time Length
1st period (50 minutes) 7:50 AM 8:43 AM 53 min
(Includes: Announcements/Home Room) 8:38 AM 8:43 AM 5 min
2nd period (45 minutes) 8:47 AM 9:32 AM 45 min
3rd period (45 minutes) 9:36 AM 10:21 AM 45 min
4th period (45 min. or Lunch w/15 min. reading) 10:25 AM 11:10 AM 45 min
5th period (45 min. or Lunch w/15 min. reading) 11:14 AM 11:59 AM 45 min
6th period (45 min. or Lunch w/15 min. reading) 12:03 PM 12:48 PM 45 min
7th period (45 minutes) 12:52 PM 1:37 PM 45 min
8th period (45 minutes) 1:41 PM 2:26 PM 45 min
9th period (45 minutes) 2:30 PM 3:15 PM 45 min
A+ Academy Secondary School Early Release Schedule (grades 7-12) This schedule is followed on early release days by students in grades 7-12.
Description / Period Start Time End Time Length
1st period 7:50 AM 8:17 AM 27 min
Announcements 8:17 AM 8:21 AM 4 min
2nd period 8:25 AM 8:52 AM 27 min
3rd period 8:56 AM 9:23 AM 27 min
7th period 9:27 AM 9:54 AM 27 min
8th period 9:58 AM 10:25 AM 27 min
4th period (7th & 8th grade lunch) 10:29 AM 11:04 AM 35 min
5th period (High School lunch) 11:08 AM 11:43 AM 35 min
6th period (2nd High School lunch) 11:47 AM 12:14 PM 27 min
9th period 12:18 PM 12:45 PM 27 min
A+ Secondary Pep Rally/Assembly Bell Schedule (Grades 7-12) This schedule is followed on special days of assemblies to enhance the students educational experience.
Description / Period Start Time End Time Length
1st period (Announcements - 5 minutes) 7:50 AM 8:38 AM 48 min
2nd period (40 minutes) 8:42 AM 9:22 AM 40 min
3rd period (40 minutes) 9:26 AM 10:06 AM 40 min
4th period (Middle School Lunch) 10:10 AM 10:50 AM 40 min
5th period (1st High School Lunch) 10:54 AM 11:34 AM 40 min
6th period (2nd High School Lunch) 11:38 AM 12:18 PM 40 min
7th period (40 minutes) 12:22 PM 1:02 PM 40 min
8th period (40 minutes) 1:06 PM 1:46 PM 40 min
9th period (45 minutes) 1:50 PM 2:35 PM 45 min
Pep Rally/Assembly 2:40 PM 3:15 PM 35 min